Tanácsadás

Hibakeresés: Több év gondtalan üzemelés után felmerülő váratlan vízkezelési probléma okának megkeresése.

Példa:Jelenség: medence opálosodás, rossz mikrobiológiai (bakter)Feltárt okok: A vízforgató szivattyú természetes kopása, a hat utú szelep elhasználódása, a homokszűrő belső törése, a visszacsapó szelep beszorulása miatt a visszamosás (öblítés) csak rossz hatásfokkal (gyengén) valósult meg. A megoldások egy részét már fel is soroltuk.

Üzemelési költségek csökkentése: Vízforgató rendszerek (újra) méretezése a jó gyakorlat és a hatályos jogszabályok, rendeletek, szabványok szerint a gazdaságos üzemeltetés figyelembe vételével.

Példa: A vízforgató szivattyú áramfelvétele és ezzel a teljesítménye bizonyos üzemállapotokban (napszakokban) csökkenthető az előírások szerint. Azonban ehhez a csőhálózatot át kell vizsgálni és a nagy ellenállást okozó csőelemeket (pl.: UV lámpa hőcserélő) át kell kötni, a szűkítést fel kell oldani.  Számtalan energetikai és víztakarékossági megoldásunk van, ezeket az adott helyszín megvizsgálása után tudjuk javasolni.

Vízgépészeti tervezés: A tervezés folyamatának koordinálása, tervek átvizsgálása üzemeltetési szempontok szerint.

Példa: Az elmúlt 15 évben takarékossági okokból több uszoda is megvalósult csak az engedélyezési terv alapján. Mivel ez a tervszint nincs kiviteli szintig kidolgozva, a kivitelezők lelkiismeretére és szaktudásuk szintjére volt bízva a megvalósult mű minősége. Számtalan (közel 100) olyan medencével találkozni, ahol az alapvető előírásokat sem tartják be, elhitetve a beruházóval, hogy így sokkal olcsóbb lesz a beruházás. 3-5 évvel a beruházás után azonban látszik, hogy a jó gyakorlat és a szabványok a gazdaságos működést is segítik, plusz támogatják a jó mikrobiológiai és kémiai vízelemzések létrejöttét. Ezért javasoljuk a vízgépészeti rendszer egyszeri átvizsgáltatását cégünkkel. Ennek alapján meg tudjuk mondani, hogy hol vannak azok a pontok és elemek, ahol sok pénz kifolyik, innentől kezdve jelentős üzemeltetési költség takarítható általában meg. Ahol pedig vízminőségi problémák vannak, minden esetben megoldást találtunk eddig és kitudtuk nyomozni, hogy tulajdonképpen mi okozta és hogyan lehet nem csak tünetileg, hanem eredendően megoldani a problémát.